+36 30 355 0880

0-24 Tudástár

Témakörök:Új ügyfeleknek
Meglévő ügyfeleknek


Önmüködő honlap
ÉrdekességekTalálj meg minket a Google+-on

Domaint Tippek, Domain ötletek
Egyszerűen kitűnő. Végre egy szolgáltató aki nem csak kullog az igények előtt, hanem minőségi szolgáltatást teremt
Domain Regisztráció
Date published: 10/31/2012
5 / 5 stars

Nyitólap vagy kezdőoldal kialakításáról
A nyitólap avagy kezdőlap a webhely kitüntetett jelentőségű oldala

Az esetek többségében egy webhely nyitólapja nemcsak a Látogatók által leggyakrabban látogatott lap, hanem keresőrobotok által leggyakrabban újraindexelt weblap. A Googlebot, a Google kereső keresőrobotja akár naponta, pár naponta is meglátogatja a nyitólapot, de mélyebbre már ritkábban jut: több hét vagy akár hónapok is eltelhetnek, míg újraindexeli a nyitólaptól távol található megváltozott oldalakat.

Ha a nyitóoldalról a problémás technológiák alkalmazása miatt nem tudnak továbbjutni a keresőrobotok, akkor az egész weboldal a láthatatlan web része lesz, azaz a keresők által soha nem lehet majd megtalálni. Fontos továbbá, hogy az oldal összes lapja csak pár kattintásra legyen a nyitólaptól, mert minél több kattintásnyi mélységben található egy weblap, a keresőpókok annál ritkábban fogják látogatni. (Jó ötlet az Oldaltérképet közvetlenül a nyitóoldalról linkelni). 

Több információt a nyitóoldalra!

Az esetek túlnyomó többségében a nyitóoldalnak a legjobb a PageRank értéke egy adott webhelyen belül, ezért is vétek üresen hagyni, vagy valamilyen intro-t elhelyezni rajta, hiszen ezzel a lappal indulhatunk legnagyobb eséllyel harcba a különböző kulcsszavakra elfoglalt előkelő találati helyezésekért. Kompromisszumot kell találni a látványos nyitóoldal igénye, a jó használhatóság és a keresőbarát kialakítás között. Ha a weboldal tulajdonosa mégis elengedhetetlennek tartja, hogy a nyitóoldalon csak valamilyen látványos intro legyen látható, akkor is érdemes a "hajtás alá" (a legtöbb látogató számára csak az oldal görgetésével megjelenő felületekre) némi szöveges tartalmat csempészni.

Soha ne alkalmazzunk automatikus átirányításokat a nyitóoldal helyett, és ne csináljunk olyan nyitóoldalt sem, ami csak a nyelvválasztásra szolgál. Ez utóbbi esetben legyen az alapértelmezett nyitóoldal a számunkra fontosabb nyelv. (Ha weboldalunkat elsősorban a külföldi látogatók számára orientáljuk akkor az idegen nyelvű tartalom, még akkor is, ha látogatóink többsége magyar.)

 A nyitóoldal további funkciói

Az sem hátrány, ha a nyitóoldal rendszeresen változik, például közvetlen elérést biztosít a legújabb tartalmakhoz: megjelenik rajta a legutóbb létrehozott, vagy éppen a legutóbb módosított lapok listája. Ez nemcsak a Rendszeres látogatónak jó, hanem így a keresőrobotok is hamarabb rátalálnak az újdonságokra: lehet, hogy az új tartalmat csak hetekkel, napokkal később linkelik be, viszont a nyitóoldalt már sokkal hamarabb aktualizálhatják adatbázisukban, ahol hamarabb jelenhet meg az új lap címe (esetleg néhány fontos kulcsszava, ha például egy részlete is megjelenik az új lapnak a nyitóoldalon, nem csak a címe).

RSS/Atom a nyitóoldalon

Ha esetleg nem változna olyan gyakran oldalunk, más oldalakról származó RSS megjelenítésével is biztosíthatjuk az oldal folyamatos változását, és emellett még véletlenszerű kulcsszókombinációkat is okozhatunk. Mivel az RSS-ekben általában az újdonságok jelennek meg, ezért oldalunkra történő beillesztésükkel elérhetjük, hogy a mi oldalunkon is előforduljanak az újdonságokat tükröző kulcsszavak, anélkül, hogy mi valaha is foglalkoztunk volna velük. Ez persze már a szürkezónába tartozik, mert megtévesztheti a Céltudatosan kereső felhasználókat.Ha találtál valami hasznosat a cikkben, nyomj egy tetszik gombot:

mennyire vagy ügyes domaines?

Kérlek írj egy köszönömöt, ha tetszett!

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Mi ez, hova kerültem?

A domainflotta.hu honlap tudásbázisát nézed éppen. Rengeteg leírást és szoftveres segítséget adunk, amivel megnövelheted a forgalmad. Vagy épp megvalósíthatod az ötleted.
domain tárhely regisztrációEzeket már olvastad?Dropbox használata és telepítése

Régóta ismerem ezt a szolgáltatást, azonban csak pár hónap...

Megnézte: 123867 ember
8 trükk amivel meghódítod a YouTube csúcsát

Ehhez elõször kicsit vissza kell ugranunk az idõben 2005-be, amikor is a&nbs...

Megnézte: 65955 ember
Fejléc elõhívása különbözõ levelezõben

E-mail fejlécek megjelenítése - felhasználói segédlet - Tartalomjegyzék E-mail fejl...

Megnézte: 33616 ember
Domain átirányítás = Google büntetés

 Sokan nem tudják, pedig létfontosságú:A Google bünteti a duplikált tartalmakat. Így a...

Megnézte: 24960 ember
Hogyan tudok html kódot beilleszteni az oldalamba?

 Mire jó?Nagyon sok olyan eset van, amikor be kell illeszteni egy html kódot az oldalba. Ez...

Megnézte: 20942 ember
Értékes domain nevek 5300 Ft/db.

 Van egy folyamatosan bõvülõ listám olyan domain nevekrõl, amik garantáltan értékeseb...

Megnézte: 20509 ember
Mysql optimalizálás és honlap gyorsítás

Ebben a cikkben fõleg technikai információkat fogunk megosztani arról, hogy a mysql lekérése...

Megnézte: 19743 ember
Regisztráció tematikus katalógusokba

Linkgyûjtemény | Tematikus Linkek | Link regisztrációA linkgyûjteményekbe és te...

Megnézte: 19063 ember
301 redirect átirányítás

A 301 redirect egy olyan átirányítási forma, amivel a bot-nak megmondhatjuk, hogy az adott...

Megnézte: 17630 ember
Adwords kupon ingyen

Használj kupon kódokat, hogy teszteld az elsõ kampányod sikerét. ...

Megnézte: 17545 ember