+36 30 355 0880

0-24 Tudástár

Témakörök:Új ügyfeleknek
Meglévő ügyfeleknek


Önmüködő honlap
ÉrdekességekTalálj meg minket a Google+-on

Domaint Tippek, Domain ötletek
Egyszerűen kitűnő. Végre egy szolgáltató aki nem csak kullog az igények előtt, hanem minőségi szolgáltatást teremt
Domain Regisztráció
Date published: 10/31/2012
5 / 5 stars

Foglalt a domain? Kreativitás vagy türelem a megoldás.
Olcsó, mégis nagyon fontos: a jó domén Egy jó domain már fél siker – ezt bármelyik online marketinges szakember megerősítheti.

Ha olyan domaint választunk magunknak, amely mind a keresőrobotoknak, mind a felhasználóknak kedvez, azzal tekintélyes mennyiségű látogatót nyerhetünk, mondhatni utcahossznyi előnnyel indulunk a versenyben a konkurenciával szemben.

Éppen ezért az ideális domain kiválasztásába és megszerzésébe annyi energiát kell fektetnünk, amennyit csak lehetséges. Mit tegyünk azonban, ha miután kigondoltuk a tökéletes megoldást, rá kell jönnünk, hogy az már foglalt?

 

Le a szűk látókörrel!

A problémát két úton kerülhetjük meg, és tehetjük sikeressé magunkat. Az egyik a kreativitás, a másik pedig a türelem útja.

Az egyik opció, hogy továbbgondoljuk a megoldást, és egy olyan domaint szerzünk meg magunknak, amely nem sokban különbözik az elsőre kitalált megoldástól – szinonimákat, rokon értelmű szavakat tartalmaz például. Persze a legjobb ilyenkor az, ha a felhasználók nem asszociálnak egyből az eredeti, már foglalt domainre, főleg ha azon aktív tartalom is található – pláne, ha az a konkurenciáé.

Nagyon jó megoldás lehet ilyenkor a domain párosító szoftver. Ez a legjobb ellenszere a foglalt domain neveknek. Egy hatásos gyógyszer mellékhatások nélkül.

Egyszerűen csak fogod az eredeti domain nevet és annak változatait és összepárosítod értelmes szavakkal. (szerk. Így alkottuk meg a domainflotta.hu kifejezést is.)

Persze ezt nagyon nehéz lenne kézzel megvalósítani. Nem csak sok időbe telik megalkotni az összes lehetséges párosítást, de utána azokat egyesével le is kell ellenőrizni. Ezt a hatalmas munkát veszi le a válladról a domain párosító.

 

A kivárás stratégiája

 A másik megoldás, hogy miközben saját honlapunkat és üzletünket építgetjük, azért fél szemünket rajta tartjuk további lehetőségeinken.

Bizonyos szolgáltatásokat igénybe véve – például a DomainFlotta domain figyelési rendszerét – mindig napra készek lehetünk azt illetően, hogy milyen számunkra fontos domain nevek válnak elérhetővé a közeljövőben, vagy éppen milyen hírek jelennek meg saját domainünkkel kapcsolatban. Így a minket érintő pozitív és negatív beszámolókról is szinte azonnal tudomást szerzünk.

Maga a domain figyelés egybe van kötve egy konkurencia elemzéssel és domain védelemmel is. Összefoglaló néven VIP szolgáltatásként találod meg.

 A VIP szolgáltatás úgy tud segíteni neked jó domain nevet találni, hogy megadsz egy kulcsszót, ami számodra a legfontosabb, ami a legjobban leírja a tevékenységedet. Pl.: Ha könyvet árulsz a kulcsszó a könyv. Ha autókkal foglalkozol, eladsz, szerelsz, festesz, tuningolsz, akkor az auto.

Ezt a kulcsszót egyszerűen megadod a szoftvernek és így minden héten elküldi, hogy milyen domain neveket talált számodra, amiben szerepel ez a kulcsszó.


Kipróbálnád ingyen?

A VIP szolgáltatásnak van egy éles demo rendszere. Csak megadod a kulcsszót és máris kapod, hogy milyen domain nevek vannak, amik érdekesek lehetnek a számodra. Kattints ide és próbáld ki!

 

Felszabaduló Domain nevek!

A kivárás másik hatékony módszere, ha olyan domain neveket szerzel meg, amik felszabadulnak.

Most hallasz erről először? Akkor röviden. A Domain neveket évente hosszabbítani kell. Ha nem akarod hosszabbítani, akkor felszabadulnak és bárki lefoglalhatja őket. Előfordul, hogy azért szabadul fel, mert a tulajdonost nem tudják elérni és így az nem tud fizetni sem. Bármi is legyen az ok, naponta 300 db domain szabadul. Köztük olyan nevek is, amiket aztán 800.000 Ft ért adnak el nagyobb cégeknek.

A legfontosabb tehát, hogy tudd mikor milyen domain név szabadul fel. Nem áltatlak. A jó nevekre hatalmas a verseny. De mindenkinek más a jó domain név.

A szabaduló domain nevek szolgáltatás pont ezt valósítja meg. Minden héten e-mailben elküldjük neked a legjobb domain neveket, sőt beállíthatsz egy figyelőt is, ha speciális domain nevet keresel.

Ráadásul az összes szabaduló domain elemezzük SEO szempontól is. Így akár olyan domain neveket is találhatsz, aminek olyan magas Page Rank értéke van, mintha évekig keresőoptimalizáltad volna. Nem ritka az 5 PR értékű domain sem.

Összefoglalva:

Ha foglalt a domain neved, akkor kezd el használni a domain párosító szoftvert. Legyél kreatív és alkoss olyan ütős domain nevet, mint pl a domainflotta.hu.

A jó domain nevekről persze nem kell lemondanod, mert ott van a VIP csomag, ami folyamatosan javasol neked jobbnál jobb domain neveket. Sőt akár kivárhatod, amíg felszabadul egy olyan domain név, amit akár 8 évvel ezelőtt foglalt le valaki és eszméletlenül értékes a számodra.

 Ha foglalt a domain, az nem kudarc, hanem egy jó lehetőség!

Ha találtál valami hasznosat a cikkben, nyomj egy tetszik gombot:

mennyire vagy ügyes domaines?

Kérlek írj egy köszönömöt, ha tetszett!

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Mi ez, hova kerültem?

A domainflotta.hu honlap tudásbázisát nézed éppen. Rengeteg leírást és szoftveres segítséget adunk, amivel megnövelheted a forgalmad. Vagy épp megvalósíthatod az ötleted.
domain tárhely regisztrációEzeket már olvastad?Dropbox használata és telepítése

Régóta ismerem ezt a szolgáltatást, azonban csak pár hónap...

Megnézte: 123867 ember
8 trükk amivel meghódítod a YouTube csúcsát

Ehhez elõször kicsit vissza kell ugranunk az idõben 2005-be, amikor is a&nbs...

Megnézte: 65955 ember
Fejléc elõhívása különbözõ levelezõben

E-mail fejlécek megjelenítése - felhasználói segédlet - Tartalomjegyzék E-mail fejl...

Megnézte: 33616 ember
Levelezés saját domain névvel - Gmailen keresztül

Ez az információ már elavult. A Google megszüntette a Gmail összek&ou...

Megnézte: 33371 ember
Mennyi idõ alatt készül el a .hu domain nevem?

A leggyakoribb eset Az új domain szabályzat szerint 4 munkanap alatt elbírálják a doma...

Megnézte: 30784 ember
A hely biztonsági tanúsítványa lejárt vagy A webhely tanúsítványa hibás.

Ez a "hibaüzenetet" a böngészõd írja ki, amikor megpróbálsz belépni a webes leve...

Megnézte: 29047 ember
Domain átirányítás = Google büntetés

 Sokan nem tudják, pedig létfontosságú:A Google bünteti a duplikált tartalmakat. Így a...

Megnézte: 24960 ember
Hogyan tudom rendezni az anyagiakat?

A rendelés díjának befizetésérõl:A rendelésed rögzítésekor küldünk e-mailben egy prof...

Megnézte: 24810 ember
Hogyan tudom elolvasni a leveleimet?

  Böngészõ segítségével Hogyan? A következõ webcímre látogass el e...

Megnézte: 24124 ember
Domain átirányítás

Domain nevet csak ip címre vagy dns címekre lehet irányítani. Az ip cím formátuma: 127.0.0....

Megnézte: 24124 ember