+36 30 355 0880

0-24 Tudástár

Témakörök:Új ügyfeleknek
Meglévő ügyfeleknek


Önmüködő honlap
ÉrdekességekTalálj meg minket a Google+-on

Domaint Tippek, Domain ötletek
Egyszerűen kitűnő. Végre egy szolgáltató aki nem csak kullog az igények előtt, hanem minőségi szolgáltatást teremt
Domain Regisztráció
Date published: 10/31/2012
5 / 5 stars

Tudtad? Így keresnek milliókat 1 domain eladással
A domainek világában van egy láthatatlan piac, amit csak egy szűk elit réteg ismer. Ez az igazi domain business.

Most nem arra gondolok, hogy vannak cégek, akiket ismersz és domain nevet tudsz vásárolni náluk. Azért az nem akkora üzlet. A domain név csak pár ezer forintba kerül 2 évre és azt még meg is kell venni az államtól. A domain regisztrátor az összeg több, mint 70% -át kifizeti az államnak, így alig marad valami. Ez nem akkora üzlet, hogy bárkit is lázba hozzon.

 Az igazi domain business ott kezdődik, amikor valaki beregisztrál egy domain nevet 2.200 Ft -ért, majd egyszer csak jön egy cég és megveszi tőle.

Mennyiért? Csak megállapodás kérdése. Van aki 10-20.000 Ft -ot kér egy névért, de ebből akár 10-15 nevet is elad egy hónapban (havi 250.000 Ft nyereség munka nélkül, elismerésem ), de van aki a nagy halat várja és 500 vagy 1 millióért kínálja a domain neveit.

 

Miért vesz bárki drágán domaint?

Jó kérdés. Miért is veszi meg bárki ezeket a domain neveket? Nézzünk pár példát. Ott van a legismertebb domain eladás a sex.com. 14 M $ ért kelt el. Vagyis 2.800 M Ft. Egy lottó főnyeremény és a domain sem sokkal drágább, mint egy lottó szelvény. A nyerési esély viszont sokkal magasabb.

Rengetegen kaszálnak iszonyatos összegeket a domain nevekkel. Itt van egy kis kedélyborzoló lista a legdrágábban eladott domain nevekről.

Ezek hihetetlenül magas összegek egyetlen domain névért. Ott van például az fb.com. Valaki megvette pár ezer Ft -ért. Majd jött a Facebook és megvette. Csak azért kellett neki, hogy a felhasználóknak ne kelljen begépelni azt a hosszú facebook szót. Ezért a rövidítésért 8.5 M $ fizetett. Ez 1.700 M Ft vagyis 170 sportkocsi ára vagy 100 lakásé vagy annyi, hogy banki kamatokból havi 9 M Ft -ot kamatozna. Megdöbbentően magas összeg egy névért. Képzeld el így se neked, se a családodnak soha nem kellene többet dolgozni és még a pénzed is megmaradna, hiszen ez csak a kamat! El tudod ezt hinni?

Valaki vett egy domain nevet, jött egy cég megvette és azóta nincs gondja az életben. Na ez az igazi domain business!
Persze mondhatjuk azt, hogy ez Amerika. Ott minden kicsit nagyobb, ott minden kicsit gyorsabb, mindenért kicsit többet fizetnek. És ez igaz is. De azért nálunk is vannak szép sikertörténetek, csak nem ekkora számokkal.

.hu domain nevek esetén sem ritka, hogy valaki vásárolt egy domaint 2.200 Ft ért, majd  jött egy cég és megvette tőle 150.000 Ft -ért vagy épp 600 - 800.000 Ft ért. Azonban nem egy olyan üzletről hallottunk, ahol a vételárat milliókban mérték. Ezek elég sűrűn előfordulnak.

 

Kik vesznek ilyen domaineket?

 Leginkább olyan cégek vesznek drágán domain nevet, akik rövidíteni akarnak, be akarnak törni a piacra egy jól hangzó domain névvel, amit aztán könnyel lehet reklámozni. Vagy épp a konkurenciát akarják megakadályozni ebben. A másik nagy csoport pedig azok, akik kitalálnak/behoznak egy márkát vagy egy szlogent és mindenképp kell hozzá a domain név is.

A jól hangzó domain nevek azért értékesek, mert ezeket könnyen és olcsón lehet reklámozni a médiában. Ilyen név pl.: a pizzafutar.hu, hasznaltauto.hu, ingatlan.com, konyvkotes.hu ... Nem kell sokat költened a népszerűsítésre, mert a domain nevek beszédesek és könnyen megjegyzik azokat az emberek.

Az olx.hu az iwiw.hu mind olyan nevek, amiket milliárdokért ismertettek meg emberekkel. Ugye így már teljesen reális pár milliót fizetni egy jobban hangzó domain névért.

A beszédes domain nevek másik előnye, hogy az a cég, aki birtokolja az élvezi az elsőséget. Õ a használtauto.hu, aki használt autókkal kereskedik. Mindenki más csak utánozza olyan bugyuta nevekkel, mint használtautoolcson..hu, vagy NemUjAutok.hu. Ezek csak nyakatekert megoldások. De szerintem ez teljesen egyértelmű. Van az eredeti és minden más koppintásnak, másolásnak tűnik Ez az egyik ok, amitől olyan értékesek ezek a domain nevek.

A másik nyomós érv, hogy ezek a beszédes domain nevek ráadásul kulcsszavak is. Vagyis ezeket írják be az emberek a Google keresőbe. Ennek pedig az az előnye, hogy így az ilyen domain nevek könnyen a Google kereső élére repíthetik a tulajdonos honlapját. Az első oldal pedig annyi megrendelést hozhat, ami gyorsan visszatermeli a domain név árát.

Most, hogy beleláttál ebbe a világba látod, hogy ez mekkora pénzgyár. Hiszen 2.200 Ft ért vásárolt domain nevet el tudsz adni 300.000 Ft vagy akár egy Millió forintért. Esetleg még többért....Nem hiszed? Pedig ilyen volt a bluemobile.hu, amit a hírek szerint több millióért adtak el a Lidl -nek, amikor behozta a mobil telefon csomagját ezen a néven.


Ez könnyű, de mi a nehézség?

A nehézség csak az, hogy ilyen domain neveket nehéz iszonyatosan bonyolult. Ha könnyű lenne, akkor mindenki ezzel foglalkozna. A másik probléma, hogy vannak emberek, akik nálad sokkal előbb észrevették, hogy ez mekkora üzlet. És 10-15 éve meglátva a lehetőséget elkezdték beregisztrálni a jónak tűnő domain neveket. Lefoglaltak csomó olyan domain nevet, amiről azt gondolták, hogy majd eladják nagy haszonnal. Ezek közül egy csomót tényleg eladtak iszonyatosan nagy haszonnal.

 

Minden jó domain foglalt, akkor hol ebben a lehetőség?

Gondolom benned is megfogalmazódott már a kérdés. Ha a legjobb domain neveket már mások korábban lefoglalták előled, akkor Te hogyan tudsz beszállni ebbe a piacba? Hogyan tudsz pénzt keresni vele és hogyan lesznek értékes domain neved?

A megoldás a domainek egy speciális tulajdonságában van.

És ez lesz az, amit el fogok mondani neked a következő cikkben.

Ha nem szeretnél lemaradni, akkor iratkozz fel itt a hírlevél listánkra.A hírlevélben további hasznos tippeket kapsz és ide küldjük mindig a legfontosabb domain híreket, újdonságokat is.

 

Addig is szép napot neked!

Ha találtál valami hasznosat a cikkben, nyomj egy tetszik gombot:

mennyire vagy ügyes domaines?

Kérlek írj egy köszönömöt, ha tetszett!

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Mi ez, hova kerültem?

A domainflotta.hu honlap tudásbázisát nézed éppen. Rengeteg leírást és szoftveres segítséget adunk, amivel megnövelheted a forgalmad. Vagy épp megvalósíthatod az ötleted.
domain tárhely regisztrációEzeket már olvastad?Dropbox használata és telepítése

Régóta ismerem ezt a szolgáltatást, azonban csak pár hónap...

Megnézte: 116009 ember
8 trükk amivel meghódítod a YouTube csúcsát

Ehhez elõször kicsit vissza kell ugranunk az idõben 2005-be, amikor is a&nbs...

Megnézte: 59666 ember
Fejléc elõhívása különbözõ levelezõben

E-mail fejlécek megjelenítése - felhasználói segédlet - Tartalomjegyzék E-mail fejl...

Megnézte: 31024 ember
Levelezés saját domain névvel - Gmailen keresztül

Ez az információ már elavult. A Google megszüntette a Gmail összek&ou...

Megnézte: 29852 ember
Mennyi idõ alatt készül el a .hu domain nevem?

A leggyakoribb eset Az új domain szabályzat szerint 4 munkanap alatt elbírálják a doma...

Megnézte: 28067 ember
A hely biztonsági tanúsítványa lejárt vagy A webhely tanúsítványa hibás.

Ez a "hibaüzenetet" a böngészõd írja ki, amikor megpróbálsz belépni a webes leve...

Megnézte: 26319 ember
Domain átirányítás = Google büntetés

 Sokan nem tudják, pedig létfontosságú:A Google bünteti a duplikált tartalmakat. Így a...

Megnézte: 22365 ember
Hogyan tudom rendezni az anyagiakat?

A rendelés díjának befizetésérõl:A rendelésed rögzítésekor küldünk e-mailben egy prof...

Megnézte: 22293 ember
Domain átirányítás

Domain nevet csak ip címre vagy dns címekre lehet irányítani. Az ip cím formátuma: 127.0.0....

Megnézte: 21828 ember
Hogyan tudom elolvasni a leveleimet?

  Böngészõ segítségével Hogyan? A következõ webcímre látogass el e...

Megnézte: 21421 ember