+36 30 355 0880

0-24 Tudástár

Témakörök:Új ügyfeleknek
Meglévő ügyfeleknek


Önmüködő honlap
ÉrdekességekTalálj meg minket a Google+-on

Domaint Tippek, Domain ötletek
Egyszerűen kitűnő. Végre egy szolgáltató aki nem csak kullog az igények előtt, hanem minőségi szolgáltatást teremt
Domain Regisztráció
Date published: 10/31/2012
5 / 5 stars

Vitte a domaint, buktam a céget.
Új vállalkozás elindításakor néha lényegtelennek tűnhet, hogy valójában kinek a nevére kerül bejegyzésre ennek az új cégnek, terméknek vagy szolgáltatásnak a domain neve. Pedig a nem megfelelő domainregisztrációnak komoly következményei lehetnek - írja a Piac&Profit magazin.

 bukta a domain nevetÍgy történt ez annak az online szolgáltatást kínáló cégnek az esetében is, ahol az alapítók az új vállalkozás ötletével együtt a fő márkanevet is gyorsan kitalálták. Egyikük – hogy el ne happolják előlük az ütős márkanevet – javasolta, hogy ne várjanak a cég bejegyzéséig, indítsák el a domain regisztrációs eljárást azonnal! Természetesen Õ, mint leendő ügyvezető ezt a feladatot magára vállalta. A többiek egyetértő támogatása mellett meg is történt a domain regisztrációja..

Az évek gyorsan szálltak, a cég pedig szépen fejlődött, a saját szegmensének egyre meghatározóbb szereplője lett. Az alapító tulajdonosok személyes viszonya azonban lassan kezdett megromlani. Az ügyvezető egyre inkább úgy érezte: ahhoz képest, hogy mekkora szerepe volt a vállalkozás felvirágoztatásában. Túl kevés részesedés illeti a profitból a többi tulajdonoshoz képest, akik arányosan nem vállalnak részt a napi teendőkben.

Történt egy szép napon, hogy a többi tulajdonos arra ébredt, hogy az ügyvezető lemondott tisztségéről. Hatalmas megdöbbenésükre az online szolgáltatást kínálóhonlapjuk , bár változatlan domain néven, de egy másik cég neve alatt működik tovább. A mésik cég természetesen az épp lemondott ügyvezető tulajdonában van. Hogy történhetett ez?

Az első döbbenetből magukhoz térve, lassan  kezdett kirajzolódni a történet. A pénzügyeket rendszeresen felügyelő tag emlékezett rá, hogy a domain regisztrációhoz kapcsolódó fenntartási díjat rendszeresen fizették, az arról szóló számla minden évben megérkezett a cég nevére.

Biztonságos Domain Regisztráció.

Ha szeretnéd biztonságban tudni a domain neved, akkor válaszd a biztonságos domain név regisztrációs szolgáltatásunkat.

 Bővebb információ >>


 További alapos nyomozás után aztán kiderült, hogy a cég bejegyzése után a domain név nem lett a cég nevére átírva, az maradt az ügyvezető nevén. De akkor miért a cég kapta mégis a számlákat? A válasz egyszerű: a legtöbb szolgáltatónál lehetőség van eltérő számlafizető megnevezésére. Itt is ez történt és a tulajdonosok közül soha senkinek meg sem fordult a fejében, hogy ha a cégnek jön a számla a domain név fenntartásáról, az még nem jelenti azt, hogy az átírás is megtörtént. Pedig ezt bármikor ellenőrizhették volna a www.domain.hu oldalon, ahol minden domain névvel kapcsolatos tulajdonosi adat nyilvános.

A pereskedés még most is tart, a tulajdonosok lényegében futnak a cégük után. Sem a társasági szerződés, sem a tulajdonosok közötti egyéb megállapodás nem rendelkezett a domain név kérdéséről, hiszen a társasági ügyekkel foglalkozó ügyvédek számára az internet akkor még teljesen ismeretlen területnek számított, nem is gondoltak rá. Mivel hosszú évek teltek el a domain regisztrációja és a drámai végkifejlet között, ezért annak bizonyítása, hogy ki is volt az elnevezés „keresztapja”, szinte reménytelen.

Ha Ön is meg szeretne bizonyosodni arról, hogy a céges domain név ténylegesen kinek a számára van delegálva, azt a www.domain.hu weboldalon található keresővel teheti meg. Ha a delegálás nem a cég nevére szól, akkor mindenképpen javasolt szerződésben rögzíteni a domain névvel kapcsolatos jogokat is.

Ha pedig biztosra akar menni, akkor érdemes a domainflotta.hu oldalon a VIP biztonsági szolgáltatás választani. Ha a cég is ezt választotta volna, akkor e-mailben és telefonon értesítik a domain változásáról és talán megakadályozhatták volna időben a cselekményt.

Ilyen egyszerűen válhat a meséből rémálom! Okuljon és legyen körültekintőbb.

 

Ha találtál valami hasznosat a cikkben, nyomj egy tetszik gombot:

mennyire vagy ügyes domaines?

Kérlek írj egy köszönömöt, ha tetszett!

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Mi ez, hova kerültem?

A domainflotta.hu honlap tudásbázisát nézed éppen. Rengeteg leírást és szoftveres segítséget adunk, amivel megnövelheted a forgalmad. Vagy épp megvalósíthatod az ötleted.
domain tárhely regisztrációEzeket már olvastad?Dropbox használata és telepítése

Régóta ismerem ezt a szolgáltatást, azonban csak pár hónap...

Megnézte: 123867 ember
8 trükk amivel meghódítod a YouTube csúcsát

Ehhez elõször kicsit vissza kell ugranunk az idõben 2005-be, amikor is a&nbs...

Megnézte: 65955 ember
Fejléc elõhívása különbözõ levelezõben

E-mail fejlécek megjelenítése - felhasználói segédlet - Tartalomjegyzék E-mail fejl...

Megnézte: 33616 ember
Levelezés saját domain névvel - Gmailen keresztül

Ez az információ már elavult. A Google megszüntette a Gmail összek&ou...

Megnézte: 33371 ember
Mennyi idõ alatt készül el a .hu domain nevem?

A leggyakoribb eset Az új domain szabályzat szerint 4 munkanap alatt elbírálják a doma...

Megnézte: 30784 ember
A hely biztonsági tanúsítványa lejárt vagy A webhely tanúsítványa hibás.

Ez a "hibaüzenetet" a böngészõd írja ki, amikor megpróbálsz belépni a webes leve...

Megnézte: 29046 ember
Domain átirányítás = Google büntetés

 Sokan nem tudják, pedig létfontosságú:A Google bünteti a duplikált tartalmakat. Így a...

Megnézte: 24960 ember
Hogyan tudom rendezni az anyagiakat?

A rendelés díjának befizetésérõl:A rendelésed rögzítésekor küldünk e-mailben egy prof...

Megnézte: 24810 ember
Hogyan tudom elolvasni a leveleimet?

  Böngészõ segítségével Hogyan? A következõ webcímre látogass el e...

Megnézte: 24124 ember
Domain átirányítás

Domain nevet csak ip címre vagy dns címekre lehet irányítani. Az ip cím formátuma: 127.0.0....

Megnézte: 24123 ember