+36 30 355 0880

0-24 Tudástár

Témakörök:Új ügyfeleknek
Meglévő ügyfeleknek


Önmüködő honlap
ÉrdekességekTalálj meg minket a Google+-on

Domaint Tippek, Domain ötletek
Egyszerűen kitűnő. Végre egy szolgáltató aki nem csak kullog az igények előtt, hanem minőségi szolgáltatást teremt
Domain Regisztráció
Date published: 10/31/2012
5 / 5 stars

Domain keresés avagy hogyan válasszunk domain nevet?
 

Ha jó a domain nevünk és tartalmazza a megfelelő kulcsszót, akkor szinte tolakodni fognak a látogatók az oldalunkon, hiszen elöl leszünk a keresőkben, egy előnytelen domain névvel viszont sok pénzt önthetünk a marketing fogaskerekek közé, mire sikeresek leszünk. Mondhatni a domain akár a sikerünk kulcsa is lehet!


Válassz jó domain nevet!

 

Tudtad, hogy van olyan domain, ami vevőket hoz?


A keresőbarát domain nevek a Google találati lista élére repítenek. Ha akarod megtanítom, hogyan találsz ilyen domain neveket.

Íratkozz fel a 6 részes tanfolyamra:

Név:*
E-mail:*

(Ingyenes és bármikor leiratkozhatsz)

 

A jó domain név beszédes, könnyen megjegyezhető és tartalmazz azt a kulcsszót, amivel elöl akarunk lenni a keresőkben, azt amivel megtalálnak téged az ügyfelek.

 

Előbb vagy utóbb mindenki eljut arra a pontra, hogy jelen akar lenni a weben. Van egy ötlete, cége, aminek weboldalt szeretne. Ehhez az első lépés és talán a legfontosabb a domain név. Nagyon fontos, hogy körültekintően válassz domain nevet és ne sajnáld a pénzt arra, hogy akár több domain nevet is vásárolj. Sokkal olcsóbb, mint fizetni a reklámért százezreket vagy nézni, ahogy szépen elszívja a konkurencia az ügyfeleidet.

 

Az 5 leggyakoribb domain választási hiba:

  • Csak cégnevet foglalunk vagy a cég nevében szerepel a cégforma (kft, bt stb)
  • A domain név nem tartalmaz kulcsszavakat
  • Túl hosszú domain nevet választunk
  • Nehezen megjegyezhető, összekeverhető nevet választunk
  • Nem védjük le a .eu, .com végződéseket, többes számot stb 

 

Tipp:

Ha céges domaint vásárolunk, akkor regisztráljuk a cégünk nevét (cégforma nélkül), ezt tegyük a névjegykártyára, szórólapra stb. és válasszunk mellé legalább egy olyan domain nevet, ami tartalmazza azt a kulcsszót, ami a legjobban leírja a cégünk tevékenységét. Ezt a nevet használjuk az Interneten.
Mindig legyen legalább egy olyan domain nevünk, ami tartalmazza azt a kulcsszót, amire elöl szeretnénk lenni a keresőkben. A legjobb, ha ezzel a szóval kezdődik a domain. Könnyen előfordulhat, hogy a kiválasztott név már foglalt, ha egyáltalán nem találunk olyan nevet, ami szabad lenne, akkor használjuk a domain párosítót, amivel Google barát domain neveket találhatunk. Itt lényegében a kulcsszavad és egy másik szóval egy összetett szót alkotsz és azt használod domain névnek.

 

Ne ess abba a hibába, hogy túl hosszú domain nevet akarsz választani. Ezeket nehéz megjegyezni és fáradságos munka beírni a böngészőbe. További hátránya lehet, hogy nem kényelmes ezzel a domain névvel levelezni, valamint kevéssé ébreszt bizalmat a leendő ügyfeleinkben. Mit szólsz pl a domain-regisztracio-olcson.hu domain névhez? Tartalmazza a kulcsszavakat, de sokkal elegánsabb a DomainFlotta.hu név és ugyan úgy tartalmazza a kívánt kulcsszót.
Ha email címet is szeretnél hozzá, akkor még egyértelmûbb, hogy az info@domain-regisztracio-olcson.hu vagy az info@domainflotta.hu a jobb. Nekünk az volt és jól döntöttünk.


Legyél kreatív! Ne akarj Te lenni a 10. olyan oldal, aminek hasonló hangzása van. Ha pl a recept kulcsszóra akarsz elöl lenni, akkor nem érdemes az recept egy újabb változatát választani, mert senki nem fog emlékezni rád, hiába nyújtasz kiemelkedő szolgáltatást. Ki bírja megjegyezni, hogy a receptek.hu, receptet.hu, netrecept.hu, recepttv.hu, stb oldal közül melyiken járt? Arra emlékszik, hogy valami receptes oldalon volt.
Ilyen esetekben használj inkább olyan domain nevet, amivel asszociálni lehet a tartalomra, így tett pl a mindmegette.hu.
Az biztos, hogy ezt meg fogod jegyezni!

 

Támadj és Védekezz. Ha indítasz egy új oldalt, akkor Te sem szeretnéd, hogy a fáradságos munkával felépített oldalad látogatóit a konkurencia megtévessze és elhappolja, pedig könnyen így járhatsz, ha valaki megveszi előled a domain név .eu vagy/és .com változatát. Hiszen a keresők szempontjából nincs különbség a végződések tekintetében. Ha fejből írja be valaki a domain nevet, akkor általában a .hu végződést teszi mögé automatikusan, de itt is vannak már kivételek pl: ingatlan.com.A különböző végződések mellett érdemes a kulcsszó több változatát és a többes számokat is levédeni, így biztos lehetsz benne, hogy pár ezer forintért lehetővé tetted, hogy a konkurencia ne tudja elvinni a verejtékes munkával megszerzett vevőidet.

 

Tipp:

- jel. Használd nyugodtan. A google számára ez olyan, mintha szóköz lenne a domain névben. Ha foglaltak a jó nevek, akkor egyszerûen alkoss összetett szót és tegyél - jelet a szavak közé.Úr Isten, Nincs ötletem!

Semmi gond. Mindenki van ezzel így, nem jönnek csak úgy a jó nevek egyik percről a másikra. Legtöbbször én is azt csinálom, hogyha eszembe jut valami, akkor ellenőrzöm a DomainFlotta domain keresőjével, hogy foglalt és ha szabad akkor gyorsan levédem, hogy majd később használni tudjam a céljaimra.

Neked most könnyebb dolgod van, mert egy olyan szoftvert készítettünk, amivel nem csak ellenőrizni tudod a domain nevek foglaltságát, hanem a beírt nevek alapján javaslatokat is tesz olyan nevekre, amik még szabadok.

 

Domain ötletek:

  • Írd össze egy lapra azokat a szavakat, amikre Te keresnél rá, ha magadat akarnád megtalálni
  • További szavakat találhatsz, ha kipróbálod a Google Kulcsszó javasoló eszközét
  • A talált kulcsszavakat vesszővel elválasztva írd bele a domain ellenőrzőnkbe, így tudni fogod, hogy melyik domain szabad, ráadásul a szoftver intelligens rendszere további kapcsolódó domain neveket fog felajánlani Neked.

 

Domain választó szoftverek:

Tudtad, hogy van olyan domain, ami vevőket hoz?


A keresőbarát domain nevek a Google találati lista élére repítenek. Ha akarod megtanítom, hogyan találsz ilyen domain neveket.


Íratkozz fel a 6 részes tanfolyamra:

Név:*
E-mail:*

(Ingyenes és bármikor leiratkozhatsz)

Ha találtál valami hasznosat a cikkben, nyomj egy tetszik gombot:

mennyire vagy ügyes domaines?

Kérlek írj egy köszönömöt, ha tetszett!

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Mi ez, hova kerültem?

A domainflotta.hu honlap tudásbázisát nézed éppen. Rengeteg leírást és szoftveres segítséget adunk, amivel megnövelheted a forgalmad. Vagy épp megvalósíthatod az ötleted.
domain tárhely regisztrációEzeket már olvastad?Dropbox használata és telepítése

Régóta ismerem ezt a szolgáltatást, azonban csak pár hónap...

Megnézte: 123867 ember
8 trükk amivel meghódítod a YouTube csúcsát

Ehhez elõször kicsit vissza kell ugranunk az idõben 2005-be, amikor is a&nbs...

Megnézte: 65954 ember
Fejléc elõhívása különbözõ levelezõben

E-mail fejlécek megjelenítése - felhasználói segédlet - Tartalomjegyzék E-mail fejl...

Megnézte: 33616 ember
Levelezés saját domain névvel - Gmailen keresztül

Ez az információ már elavult. A Google megszüntette a Gmail összek&ou...

Megnézte: 33370 ember
Mennyi idõ alatt készül el a .hu domain nevem?

A leggyakoribb eset Az új domain szabályzat szerint 4 munkanap alatt elbírálják a doma...

Megnézte: 30783 ember
Domain átirányítás = Google büntetés

 Sokan nem tudják, pedig létfontosságú:A Google bünteti a duplikált tartalmakat. Így a...

Megnézte: 24960 ember
Hogyan tudom rendezni az anyagiakat?

A rendelés díjának befizetésérõl:A rendelésed rögzítésekor küldünk e-mailben egy prof...

Megnézte: 24810 ember
Hogyan tudom elolvasni a leveleimet?

  Böngészõ segítségével Hogyan? A következõ webcímre látogass el e...

Megnézte: 24124 ember
Domain átirányítás

Domain nevet csak ip címre vagy dns címekre lehet irányítani. Az ip cím formátuma: 127.0.0....

Megnézte: 24123 ember
Hogyan tudok html kódot beilleszteni az oldalamba?

 Mire jó?Nagyon sok olyan eset van, amikor be kell illeszteni egy html kódot az oldalba. Ez...

Megnézte: 20942 ember