+36 30 355 0880

0-24 Tudástár

Témakörök:Új ügyfeleknek
Meglévő ügyfeleknek


Önmüködő honlap
ÉrdekességekTalálj meg minket a Google+-on

Domaint Tippek, Domain ötletek
Egyszerűen kitűnő. Végre egy szolgáltató aki nem csak kullog az igények előtt, hanem minőségi szolgáltatást teremt
Domain Regisztráció
Date published: 10/31/2012
5 / 5 stars

Képnézegető ( slideshow ) készítése SEO Sales honlapodhoz
Megtanítunk rá, hogyan tudsz pár egyszerű lépésben animált képnézegetőt illeszteni a honlapodba. Egyszerűen csak nézd meg a videónkat, ahol végigvezetünk a lépéseken, majd olvasd el a videó alatt található leírást, ahol a látottakat írtuk le részletesebben és ahol megtalálod a szükséges linkeket is.

 

 

A videóban látható lépések újra:

 • Válaszd ki, hogy a honlapod melyik részébe szeretnéd elhelyezni az animált képnézegetőt vagy éppen a banner hirdetést
 • Menj fel a titkosított jelszóval ellátott adminisztrációs felületedre és jelentkezz be a felhasználó neveddel és jelszavaddal. Válaszd ki a statikus tartalmak menüpontot, mert itt elsőként létrehozunk egy kategóriát, hogy ne keveredjen a képnézegető a többi menüponttal. Így később könnyebben megtalálod. Mi ennek a kategóriának az Effektek nevet adtuk.
 • A létrehozott Effektek kategóriába vigyél fel egy új statikus tartalmat. Add meg a szükséges adatokat hozzá, mi képnézegetőnek neveztük el és nem töltöttük ki a Kereső Optimalizálásra vonatkozó részeket, mert ez nem egy önálló menüpont lesz az oldalon, hanem majd beillesztjük a megfelelő helyre, ha végeztünk
 • Most fel kell tölteni a tárhelyedre azokat a képeket, amiket meg szeretnél jeleníteni a képnézegetőben (vagy épp a banner rotátorban). Ehhez válaszd ki a fájlkezelő menüpontot. Mi az image könyvtárban hoztunk létre a képeknek egy új könyvtárat kepnezegeto címmel. Ebbe a mappába, mi már előre feltöltöttük a képeket, de a tallózás, feltöltés gombokkal te magad is egyszerűen feltöltheted a képeket (egyesével).
 • Most elkészítjük a képnézegetőt. Menj a  slideshow varázsló oldalára és az ott található űrlapot töltsd ki az alábbiak szerint:
  • Ide írd be azt a teljes útvonalat, ahova a képeket töltötted fel. Ezt legegyszerűbben úgy teheted meg, ha az adminisztrációs felületeden a fájlkezelőben a kép fájl nevére kattintasz, mert így egy új lapon megjelenik neked a feltöltött kép. Ezt a teljes URL -t másold ki és töröld a végéről a kép fájl nevét úgy, hogy az utolsó karakter a / maradjon
  • Set your slideshow option:
   • Slide duration: Itt adhatod meg, hogy hány másodpercenként változzanak a képek. 1000 egység felel meg 1 másodpercnek. Alapértelmezetten 3000 vagyis 3 másoperc.
   • Pipáld be az Automatically start playing előtti négyzetet, mert így automatikusan indul a vetítés
   • Pipáld be Repeat or loop the slideshow előtti négyzetet, mert így folyamatosan újra játssza a képeket, nem fog leállni, ha a végére jut.
   • A shuffle rész pedig arra szolgál, hogy a képeket ne sorrendben, hanem véletlenszerűen tudd lejátszani.

    A többi beállítást hagyd alap értelmezetten

  • Edit your slides: Ezen a részen adhatod meg azoknak a képeknek a fájlneveit, amiket a képnézegető majd megjelenít.
   • (pic1.jpg): Ez az első képfájl neve, ami tartalmazza a kiterjesztését is. Ha nem emlékszel rá, akkor a fájlkezelőben megnézheted, sőt ki is másolhatod a nevét. Ugye nem volt ékezet vagy szóköz a képek nevében?
   • (http://www.mywebsite.com/): Ha banner rotációnak használod a képnézegetőt, akkor itt megadhatod, hogy ha valaki a képre kattint, akkor milyen oldalra jusson. Figyelj rá oda, hogy mindig http:// -el kezdődjön a link
   • (windowname, _blank): Ha azt szeretnéd, hogy a képre kattintva egy új oldalra jusson a látogató, miközben a te oldaladat nem hagyja el, akkor azt írd ide, hogy _blank

    A többivel nem kell foglalkoznod. Ha megvagy az első képpel, akkor egyszerűen csak kattints fent az Add Slide gombra. Ekkor jobb oldalon megjelenik a kép fájl neve, valamint alatt a kicsinyített képe.

    A fentiek alapján töltsd fel az összes képet!

 • Sikeresen felvitted az összes képet, amit csak szeretnél megjeleníteni az oldaladon, így már csak egy lépés van hátra: Generálni kell egy HTML kódot és azt beilleszteni a honlapodba. Ezt úgy teheted meg, hogy a STEP 4 nél a Generate HTML gombra kattintasz. Majd ezek után a jobb oldalon található Selecet All gombra
 • A kódot így kimásoltad a vágólapra és innen be tudod illeszteni a honlapodba. Visszamész a honlapod admin felületére és a statikus tartalmaknál az effektek kategóriából kiválasztod a korábban létrehozott képnézegető nevü tartalmat és megnyitod szerkesztésre.
 • A kiválasztott tartalomnál a forráskód gombra kell kattintanod és ide beillesztened az előbb kimásolt kódot. Ezt megteheted a ctrl+v együttes megnyomásával vagy az egér jobb gombjának lenyomásával előjövő menüben, a beillesztést kiválasztva. Ezután mentsd a tartalmat.
 • A videóban elkövettük azt a hibát, hogy a statikus tartalomnak nem adtunk azonosítót, így nem is jelent meg. Te ne kövesd el ezt a hibát és nevezed el a tartalmat. Az azonosítóban nem lehet se szóköz se ékezet. Ha a fentieket lépésről, lépésre megcsináltad, akkor a mentés után a tartalom előnézetére (szem ikon) kattintva egy új lapon láthatod, ahogy szépen a megadott időközönként váltakoznak a képeid.
 • Most tegyük a helyére a tartalmat. A statikus tartalmak közül válaszd ki azt, amelyikbe a képnézegetőt szeretnéd illeszteni. A varázsló melletti legördülő menüből válaszd ki a statikus tartalmak részt, akkor feljön egy újabb legördülő menü, amiben a létrehozott kategóriáid vannak. Itt válaszd ki azt amelyikbe a képnézegetőt tetted,nálunk ez az Effektek volt. Ha kiválasztottad, akkor egy újabb legördülő menü jelenik meg, amiben már azok a statikus tartalmak vannak, amiket te hoztál létre. Itt egyszerűen válaszd ki azt, amelyikbe a képnézegetőt tetted. A szoftver ezek alapján generál neked egy kódot. Ezt jelöld ki, másold majd illeszd be arra a részre a szövegbe, ahol szeretnéd, hogy megjelenjen a képnézegető. A kódot igazíthatod középre, hogy ne lógjon rá a kép az oldaladra. Mentsd a tartalmat és ellenőrizd. Ha mindent jól csináltál, akkor megjelent a kívánt részen a képnézegető.

Hasznos Tippek:

 • A képek egységes méretűek legyenek, mert akkor jobban fog kinézni
 • Ellenőrizd, hogy a képek ne legyenek nagyobbak, mint az a hely, ahova a képnézegetőt szeretnéd elhelyezni
 • A képnézegetőt beillesztheted a jobb oldali vagy bal oldali banner helyre is. Csak figyelj arra, hogy ott kisebb a hely ezért kisebb képek kellenek.
 • Azért hozunk létre új statikus tartalmat és azt illesztjük a végleges helyére, mert így akár több oldalra is be tudod tenni a képnézegetőt és ha változtatnál rajta, akkor elég csak azt a statikus tartalmat változtatnod, amelyikbe a képnézegető van. A többi tartalom automatikusan változni fog,
 • Szebbé teheted a képnézegetőt, ha minden képnek adsz egy árnyékolt keretet.

Ha találtál valami hasznosat a cikkben, nyomj egy tetszik gombot:

mennyire vagy ügyes domaines?

Kérlek írj egy köszönömöt, ha tetszett!

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Mi ez, hova kerültem?

A domainflotta.hu honlap tudásbázisát nézed éppen. Rengeteg leírást és szoftveres segítséget adunk, amivel megnövelheted a forgalmad. Vagy épp megvalósíthatod az ötleted.
domain tárhely regisztrációEzeket már olvastad?Dropbox használata és telepítése

Régóta ismerem ezt a szolgáltatást, azonban csak pár hónap...

Megnézte: 122925 ember
8 trükk amivel meghódítod a YouTube csúcsát

Ehhez elõször kicsit vissza kell ugranunk az idõben 2005-be, amikor is a&nbs...

Megnézte: 65222 ember
Fejléc elõhívása különbözõ levelezõben

E-mail fejlécek megjelenítése - felhasználói segédlet - Tartalomjegyzék E-mail fejl...

Megnézte: 33108 ember
Levelezés saját domain névvel - Gmailen keresztül

Ez az információ már elavult. A Google megszüntette a Gmail összek&ou...

Megnézte: 32880 ember
Mennyi idõ alatt készül el a .hu domain nevem?

A leggyakoribb eset Az új domain szabályzat szerint 4 munkanap alatt elbírálják a doma...

Megnézte: 30357 ember
Domain átirányítás = Google büntetés

 Sokan nem tudják, pedig létfontosságú:A Google bünteti a duplikált tartalmakat. Így a...

Megnézte: 24462 ember
Hogyan tudom elolvasni a leveleimet?

  Böngészõ segítségével Hogyan? A következõ webcímre látogass el e...

Megnézte: 23640 ember
Hogyan tudok html kódot beilleszteni az oldalamba?

 Mire jó?Nagyon sok olyan eset van, amikor be kell illeszteni egy html kódot az oldalba. Ez...

Megnézte: 20736 ember
Értékes domain nevek 5300 Ft/db.

 Van egy folyamatosan bõvülõ listám olyan domain nevekrõl, amik garantáltan értékeseb...

Megnézte: 20067 ember
Mysql optimalizálás és honlap gyorsítás

Ebben a cikkben fõleg technikai információkat fogunk megosztani arról, hogy a mysql lekérése...

Megnézte: 19546 ember