+36 30 355 0880

0-24 Tudástár

Témakörök:Új ügyfeleknek
Meglévő ügyfeleknek


Önmüködő honlap
ÉrdekességekTalálj meg minket a Google+-on

Domaint Tippek, Domain ötletek
Egyszerűen kitűnő. Végre egy szolgáltató aki nem csak kullog az igények előtt, hanem minőségi szolgáltatást teremt
Domain Regisztráció
Date published: 10/31/2012
5 / 5 stars

Ilyen levelet nem nagyon fogsz kapni!
Ezzel csak rontom a saját üzletem

Vállalkozó vagyok és pénzből élek. Nem titkolom, hogy el akarok adni neked. Szeretném, ha megvennéd a bazirgáló honlapot, mert tudom, hogy egy kiváló megoldás. Ez az a megoldás, amire eddig vártál.

A honlap kifejlesztése sok pénzbe került. Az ügyfélszolgálat, a programozók, a szerverek, mind-mind havi rendszeres kiadás. A minőségi munkatársak, a szakértők, akik segítenek neked, szintén jól megvannak fizetve. Mindez csak egy célt szolgál, hogy minőségi szolgáltatást kapj.

Olyat, amitől a bazirgáló honlap egy jó befektetés lesz. Befektetés, mert a szolgáltatás díja mesésen megtérül számodra. Az éves díjat mosolyogva fogod kifizetni, mert nevetségesen alacsony lesz a bevételeidhez képest.


Most mégis azt mondom, hogy ne vedd meg!

Megvalósíthatod ingyen is.


Pont erre utaltam a címmel, mert ilyen levelet nem nagyon fogsz kapni mástól. Ki az aki rontaná a saját üzletét azzal, hogy ingyenes alternatívát mutat?


Mégis szeretném,  hogy tudd. Ha nem akarod megvásárolni a bazirgáló honlapot, akkor is megvalósíthatod az elképzelésed.
Ingyen saját erőből. Ebben a cikkben bemutatom, hogyan tudod ezt megtenni.

Ezekre lesz szükséged:

Elsőként szükséged lesz egy domain névre és egy tárhelyre. Ezek mindenképpen kellenek, ha értékesítő honlapot akarsz működtetni. A domain és a tárhely árak cégenként változnak, mert mindegyiknek más a minősége.

Nem érdemes a legolcsóbbat választanod, de arra sincs szükség, hogy nagy (több giga) és drága tárhelyed legyen. Ha az oldaladnak szüksége lesz rá,  egyszerűen bővítheted a tárhely méretét. Általában erre minden szolgáltató ad lehetőséget.

Nálunk egy értékesítésre optimalizált tárhely 6.985 Ft + áfa (fél évre).

Ezután szükséged lesz egy ütős honlapra is, amit majd feltöltesz a tárhelyedre.
Én a wordpresst ajánlom, mert ehhez találsz a legtöbb segítséget. Van számos Magyar nyelvű közösség, akik szívesen segítenek, ha elakadsz. Az én kedvencem a WPU.org.

A wordpress azért is jó választás, mert rengeteg kiegészítő van hozzá, amivel keresőbaráttá tehető a honlap. Ez pedig fontos, hogy ingyen vevőket hozzon neked a Google.


Honlapot ingyen?

Vannak cégek akik azzal kecsegtetnek, hogy náluk beregisztrálsz és pár kattintással összerakod a honlapod. Azonban ezek az oldalak nem alkalmasak arra, hogy megvalósíts velük az ötleted. Nem jók arra, hogy eladjanak. Szépek, de ennyi.

Inkább az ingyenes CMS rendszerek irányába nézelődj. Ilyen a joomla, drupal és a wordpress.

Én a wordpresst javasolom. A wordpress oldalak egyik legnagyobb előnye, hogy  ingyen van! Szinte bármilyen oldal kialakítható belőlük és rengeteg ingyenes és fizetős kiegészítő találsz hozzá. Van hozzá temérdek design változat, akár napokig is válogathatod a számodra legmegfelelőbbet.

 

Persze vannak hátrányai is.

Ezeket meg kell ismerned, hogy hatékonyan tudj védekezni.

Az egyik ilyen zavaró fogyatékossága pont abból fakad, hogy rengeteg ingyenes kiegészítő van hozzá. Ezeknek a kiegészítőknek a zömét hivatalosan soha nem ellenőrizték. Bárki írhatta azokat.

Ezek a kiegészítő modulok számos olyan biztonsági rést tartalmazhatnak, amik működési hibát okoznak a honlapodon. Vagy ami rosszabb, feltörhetik és törölhetik az addigi összes munkád.
Még az sem kell, hogy képzett hacker legyen az illető. Rengeteg program van, ami automatikusan keresi a hibákat a wordpress oldalakban. Ha talál ilyen oldalt, akkor automatikusan feltöri őket. Nem te voltál a célpont, csak az áldozat.

Ez egy elég nagy probléma.

Pedig ezt is meg lehet oldani azzal, ha csak hivatalos oldalon vásárolsz alkalmazást. Valamint a wordpress oldalad havonta frissíted, ezzel betömve az éppen felfedezett biztonsági rést.

Javasolt még riasztókat és zárakat szerelned az oldalra azzal, hogy elvégezted a szükséges biztonsági beállításokat.

 

Majdnem tökéletes automatizmus.

Azért csak majdnem, mert a wordpress oldalakat havonta vagy kéthavonta frissítened kell. Ez eleinte borzalmas tortúrnak tűnhet, de idővel belejössz. Végül egyre kevesebb idődet rabolja el.

Ezért nem teljesen automatikus a módszer, de ennyi munkát bele lehet tenni az ötleted megvalósításába.

Ezen felül célszerű elolvasnod a wordpress biztonságról írt cikkemet. Ha az ott írtakat megvalósítod, akkor máris sokat tettél annak érdekében, hogy ne Te legyél az akinek egy unatkozó hackert tönkreteszi az oldalát.

Sajnos a biztonság érdekében le kell mondanod a kényelemről.

 

Hogyan válassz tökéletes grafikát?


Megvan a wordpress oldalad és már csak grafikát kell találnod hozzá.. Egy olyan designt, amit úgy hívnak, hogy landing page. 

Rengeteg sok designt (template) fogsz látni és találni, de ne csábulj el! Lesznek olyanok, amik nagyon gyönyörűek. Lesznek, amik megtetszenek és beindítják a fantáziádat. Sajnos ezek a designok nem túl hatékonyak. Neked egy olyan grafika kell, ami gyűjti a vevőket. Nem pedig olyan, amire azt mondják az emberek: DE SZÉP! majd továbbmennek.

Neked olyan grafika kell, amitől ottmaradnak. Amitől feliratkoznak a hírleveledre, árajánlatot kérnek vagy rendelnek. Erre pedig a landing page az ideális megoldás. Vagy jó lehet még az úgynevezett niche site, de erről majd később.

 

Hol tartunk most?

Megvan a domain neved és a tárhelyed. A tárhelyre feltelepítetted a  wordpress oldalad és elvégezted a szükséges biztonsági beállításokat. Ha esetleg mégis Joomla vagy Drupal rendszerekre esett a választásod, akkor ezeket a biztonsági beállításokat kell elvégezned: Joomla biztonság. Drupal Biztonság.

Időközben megtaláltad a tökéletes landing page grafikát is. Ezt hozzáadtad a wordpress oldaladhoz.

Fontos tudnod, hogy a wordpress alapértelmezetten nem keresőbarát, ezért szükséged lesz újabb modulok telepítésére. Szerencsére a kedvenc fórumom, ahol a legjobb keresőoptimalizáló szakértők vannak, összeszedte neked ezeket: Keresőbarát wordpress modulok.

Ha ezzel megvagy, akkor jön az igazi fűszer,  a honlapod lelke, az egész eszenciája: a bazirgálás.

 

A titkos hozzávaló: bazirgálás.

Ne feledd! Azért kezdtél bele, hogy az ötleted megvalósuljon. Be kell látnod, hogy ez magadtól nem fog menni és erre az ötletre épül a bazirgáló honlap. 

Ebben a fejezetben bemutatom, hogyan tudod saját magad, ingyen megvalósítani a bazirgáló honlap lényegét, a bazirgálást.

Elsőként szükséged lesz egy Google naptár regisztrációra. Ha már használsz más Google terméket (gmail, adwords, adsense), akkor ugyan azzal a felhasználónévvel és jelszóval be tudsz lépni.

A naptárat fogjuk használni arra, hogy bazirgáljon. Egyszerűen csak létrehozol előre meghatározott eseményeket és ezekről az eseményekről fog emlékeztetőt küldeni neked a Google. Az emlékeztetőket megkaphatod e-mailben és sms ben is. Az smshez egyszerűen csak authentikálni kell a telefonszámod.

Az események úgy nézzenek ki, hogy az első esemény a legelső és legfontosabb feladat. Majd 2 nap múlva ugyan ez az esemény, aztán még egyszer. Így 3 értesítést is kapni fogsz. A következő eseményt pedig azután rögzítsd. Pl. hétfőn kezded a honlapkészítést, akkor szerdán kapod az első emlékeztetőt, pénteken megkapod ugyan azt, vasárnap szintén. Kedden viszont már egy másik feladatot kapsz.

Ha kevesebb időd van, akkor több napot hagyj az események között, akár heteket is. Ha elfoglalt vagy, akár naponta küldhetsz magadnak emlékeztetőt. Így biztosan nem fogod elfelejteni megcsinálni a következő lépést. Igaz ezzel sokat kell dolgozni, de megéri.

Van egy rossz hírem! Így még mindig nem lesz olyan, mint a bazirgáló honlap. Hiányzik belőle egy fontos rész a látogatóid viselkedésének elemzése. De erre is van megoldásom.

 

Látogatóid viselkedésének elemzése.

Erre egy tökéletes módszer, ha a wordpress oldalad összekötöd a Google Analyticsel. Egyszerűen csak meg kell keresned a wordpressben azt a html fájlt, ami a főoldal vagy a fejléc megjelenésért felelős. Ezt általában index -nek vagy head -nek hívják. Ennek a </ head> része elé kell beillesztened az analytics mérőkódot és máris gyűjti neked az adatokat a szoftver.

Innentől kezdve maga az analytics fogja vizsgálni a látogatóid viselkedését. Hiányossága, hogy értesítés nem küld és létre sem hozza helyetted a megfelelő tartalmakat. DE!

Az analyticsben be tudsz állítani úgynevezett reportokat. A reportokat pedig eseményekhez tudod kötni. Az eseményeket pedig elküldheted magadnak e-mailben. Egyéni jelentések létrehozása. Jelentések küldése e-mailben.

Így minden fontos eseményről értesítést fogsz kapni. Majdnem úgy, mintha megvetted volna a  bazirgáló honlapot.

 

Összefoglalva:

Nem miattad, csak a gyengébbek kedvéért. Nem mindenki született informatikai zseninek.

 

  • Regisztráltál domain és tárhelyet
  • Beüzemelted a wordpress honlapot
  • Szorgosan betömted a wordpress biztonsági réseit és telepítetted a keresőoptimalizáló modulokat
  • Kerestél egy jó landing page templatet a wordpresshez
  • Beállítottad a Google naptárat, hogy bazirgáljon
  • Regisztráltál Google analytics fiókot és létrehoztál egyéni jelentéseket, hogy értesülj a látogatóid viselkedési szokásairól

 

 

Lényegében ezekkel az eszközökkel, többé-kevésbé kiváltottad a bazirgáló honlapot. Mondanám, hogy teljesen ingyen volt, de a domainért és a tárhelyért így is fizetned kell. Viszont, ha az idődet nem számoljuk, ha nincs órabéred, akkor a többi munka ingyen volt.

 Hidd el ezek az eszközök mind kelleni fognak. Ne hagyj ki semmit abból, amit leírtam. Úgy nem fog működni. Egyszerűen csak csináld utánam a lépéseket.


 

Ha mégis úgy döntesz,  hogy erre neked nincs időd és türelmed.
Ha neked egyszerűbb ezt megvásárolnod, akkor kattints ide és rendeld meg a bazirgáló honlapot.

 

Ha találtál valami hasznosat a cikkben, nyomj egy tetszik gombot:

mennyire vagy ügyes domaines?

Kérlek írj egy köszönömöt, ha tetszett!

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Mi ez, hova kerültem?

A domainflotta.hu honlap tudásbázisát nézed éppen. Rengeteg leírást és szoftveres segítséget adunk, amivel megnövelheted a forgalmad. Vagy épp megvalósíthatod az ötleted.
domain tárhely regisztrációEzeket már olvastad?Dropbox használata és telepítése

Régóta ismerem ezt a szolgáltatást, azonban csak pár hónap...

Megnézte: 122925 ember
8 trükk amivel meghódítod a YouTube csúcsát

Ehhez elõször kicsit vissza kell ugranunk az idõben 2005-be, amikor is a&nbs...

Megnézte: 65221 ember
Fejléc elõhívása különbözõ levelezõben

E-mail fejlécek megjelenítése - felhasználói segédlet - Tartalomjegyzék E-mail fejl...

Megnézte: 33108 ember
Levelezés saját domain névvel - Gmailen keresztül

Ez az információ már elavult. A Google megszüntette a Gmail összek&ou...

Megnézte: 32880 ember
Domain átirányítás = Google büntetés

 Sokan nem tudják, pedig létfontosságú:A Google bünteti a duplikált tartalmakat. Így a...

Megnézte: 24462 ember
Hogyan tudok html kódot beilleszteni az oldalamba?

 Mire jó?Nagyon sok olyan eset van, amikor be kell illeszteni egy html kódot az oldalba. Ez...

Megnézte: 20736 ember
Értékes domain nevek 5300 Ft/db.

 Van egy folyamatosan bõvülõ listám olyan domain nevekrõl, amik garantáltan értékeseb...

Megnézte: 20067 ember
Regisztráció tematikus katalógusokba

Linkgyûjtemény | Tematikus Linkek | Link regisztrációA linkgyûjteményekbe és te...

Megnézte: 18936 ember
Adwords kupon ingyen

Használj kupon kódokat, hogy teszteld az elsõ kampányod sikerét. ...

Megnézte: 17467 ember
Mit jelent a Google Barát Tárhelyek kifejezés?

Mi Az a Google Barát Tárhely? Tudni akarod mi a különbség 2 tökéletesen optimalizált honl...

Megnézte: 15151 ember