+36 30 355 0880

0-24 Tudástár

Témakörök:Új ügyfeleknek
Meglévő ügyfeleknek


Önmüködő honlap
ÉrdekességekTalálj meg minket a Google+-on

Domaint Tippek, Domain ötletek
Egyszerűen kitűnő. Végre egy szolgáltató aki nem csak kullog az igények előtt, hanem minőségi szolgáltatást teremt
Domain Regisztráció
Date published: 10/31/2012
5 / 5 stars

Pusztuljak el, ha ....
Ugye ismerős kifejezés? Akkor használjuk, ha nyomatékosítani akarjuk, hogy mi az amit meg fogunk vagy soha nem fogunk megcsinálni.

 

Pusztuljak el, ha hagyom veszni az ötleted!

Vélhetően nem ismerjük egymást, ezért jogosan merül fel a kérdés, hogy miért hihetnél nekem? Mivel tudom bizonyítani, hogy a módszer, amit bemutatok valóban mûködik? Mi a bizonyíték, hogy ezt Te is meg tudod csinálni, hogy neked is mûködni fog?

Majd jön valaki más, aki megcsinálja helyetted.


A kétségeid jogosak, mert garantálni nem tudom azt, hogy neked is mûködni fog. Azt viszont garantálhatom, hogy ha nem csinálsz semmit a következő 22 hónapban, akkor az ötleted elveszik a domain neveddel együtt. 

Nem várom el, hogy higgy nekem, mert a módszert rengeteg sikertörténet igazolja.

 

Itt van 5 sikertörténet:

 http://www.reluxamester.hu/
A domain tulajdonosa egy központi adatbázist szeretne létrehozni, ahova bárki regisztrálhat, aki reluxával vagy árnyékolóval foglalkozik.
Az adatbázisnak éves díja lenne és a benne lévő mesterembereket ajánlják ki az érdeklődőknek. Hasonló a mûködési elv, mint ami a hasznaltauto.hu -nak bejött.

A látogató több értékelés és szempont alapján tud válogatni a mesteremberek közül. A mesterek pedig folyamatos munkát kapnak.

Az ötlet azonban soha nem valósult meg. A tulajdonos kért árajánlatot több szoftverfejlesztő cégtől, de mindegyiket túl drágának és időigényesnek tartotta. Végül belefáradt és a domain üresen maradt. (szerk.: Valójában nem hitt annyira az ötletében, hogy pénzt fektessen bele)

Véletlenül talált ránk, azt írta eltévedt. Rájött, hogy nem kell egyből megvalósítani a tökéletes oldalt. Induljon el kicsiben és nője ki magát.
Ezért megalkotta a mostani honlapját. Nem pontosan az lett, amit megálmodott, sőt. Lényegében tett mögé tartalmat és hirdetéseket.

 

A következő eredményeket érte el:

 • Az oldalára ingyen látogatók érkeznek a Google keresőből. A domain neve egyre értékesebb.
 • A reklámok kevés, de stabil bevételt hoznak. A domain árát és a honlapot kitermelik
 • Eddig több honlap is megkereste had írjon cikket az oldalára, így újabb bevételre és még több tartalomra tett szert

 

Az oldal tulajdonosa még nem csinálta meg a hírlevél feliratkozást, mert nem érzi szükségét. Én azért biztatom, hogy csinálja meg, mert egy ügyfél adatbázissal többet ér az oldal. A potenciális vevőknek pedig elég csak kiküldeni egy hírlevelet és máris beindult az éles oldal.

Mennyi időbe telt?

Az ötlet 1 évig csak porosodott. Napi 2 óra munkával 1 hét alatt elkészült a mostani minimalista honlap. Ahogy elkészült a honlappal máris mással kezdett foglalkozni. Megteheti, mert a bazirgáló honlap automatikusan mûködik. Lenne még mit csiszolni a kivitelezésen, de egyenlőre megelégszik ezzel. A bazirgáló program úgy sem hagyja addig békén, amíg nem lesz még tökéletesebb a honlap.
Az ötlet briliáns.

( http://jogaterapia.hu/ )

Legyen egy oldal, ami az igényeknek megfelelő gyakorlatsort állít össze. A látogató kiválasztja milyen problémája van (hát, nyak, térd, fájás stb), mennyi ideje van most mozogni és a honlap automatikusan összeállít neki egy személyre szabott feladatsort. A gyakorlatsor összeállításakor figyelembe veszi az életkort, a panaszokat és a rendelkezésre állló időt. A gyakorlatokat egy hölgy mutatja be videón, akit csak utánozni kell. Ugye, mekkora ötlet?

Sosem készült el.

 

Nem volt rá idő. Az ötlet zseniális és hasznos, de rengeteg időbe és pénzbe kerül.  Nem csak a szoftvert kell kitalálni, ami elvégzi a bonyolult számításokat. Le kell forgatni az összes videót a gyakorlatokkal, össze kell állítani a mozgássorokat, meg kell reklámozni és kitalálni a bevételi forrásokat is.

A tulajdonos egy nagyon alapos ember, nem akar félkész munkát kiadni a kezéből, ezért csak halogatta a dolgot. Vannak fontosabb dolgai.

Aztán ez levélsorozat felnyitotta a szemét
. Úgy döntött, amíg nem valósul meg az álma, addig egy egyszerűbb honlapot tesz a domain mögé. A honlap most az egyik tanfolyamát reklámozza.


Jöttek is az eredmények:

Az oldalt a lehető legegyszerűbben megcsinálta. Csak szöveg, semmi extra. Mégis jönnek a potenciális vevők a keresőkből.

Az első tanfolyam teltházas volt. 60 embert jelent meg, hála a hírlevél feliratkozásnak. Egy jegy pedig 20.000 Ft -ba került. Kiszámolhatod, hogy megérte e foglalkozni vele vagy sem.

Bármikor valósul meg az eredeti ötlete, ezerszer könnyebb lesz elindulni vele, mint a nulláról. Az oldal pénzt és ismertséget termel és potenciális vevő adatbázist épít. Akkor is, ha épp alszol vagy nyaralsz.

Igaz, hogy nem úgy valósult meg az ötlete, ahogy azt megálmodta. De addig sem áll üresen a domain neve, hanem dolgozik.

Az is biztos, hogy nem fogja törölni 2 év múlva a domaint, hiszen az oldal 650 évre előre kitermelte az árát. Hála az első tanfolyamnak.

Egyszerûbb, mint gondolnád.

 • Az ötlet 16 hónapig várt a megvalósításra.
 • A bazirgáló honlapot 2 nap alatt megkapta
 • Napi 1-2 óra munkával 2,5 hét alatt elkészült ez az oldal. Megírta a szövegeket, elkészítette a hírlevelet és a videót.

 

Ma már semmit sem kellett foglalkozni az oldalával. Automatikusan zakatol. Ha újból pénzre van szüksége csak meghirdet egy újabb tanfolyamot e-mailben. Ilyen egyszerûen mûködik.

 


 

Ez egy Orvosi eset.

( http://www.iriszdiagnosztika.com/ )

A domain név tulajdonosa egy automatizált szoftvert álmodott meg, ami ötvözi az ő tudását. A szoftver webkamerán keresztül készít fotókat a látogató szeméről és egy alap szintû írisz elemzést végez rajta.

Amennyiben az ügyfél kéri, akkor külön díjazásért cserébe a szoftver elküldi részletes elemzésre a képeket a specialistának.

A szoftver sosem készült el! Túl munkaigényes és drága a programozása. Milliókat kellett volna beletenni és semmi sem garantálta volna a megtérülést. Az ötletgazda nem mert belevágni.

A domain csak állt üresen és magányosan. Senki nem is tudott a létezéséről.


Aztán a tulajdonos megelégelte a semmittevést. A bazirgálásnak köszönhetően elkészítette a honlapot és a következő eredményeket érte el:


 • Bekerült az Internet vérkeringésébe. Most a Googleből jönnek ingyen a látogatók.
 • Rendszeresen iratkoznak fel a hírlevelére, így növekszik az ügyfél adatbázisa.
 • Tanfolyamokat szervez 10.000 Ft ért, amire már több mint 50 ember jelentkezett az első hónapokban.


A domain neve elkezdett dolgozni és pénzt termelni.

Amikor aztán a pénze összegyűlik, megvalósíthatja az eredeti álmát. Addigra már első helyeken lesz a Google keresőben és lesz egy ügyfél listája, amire elég lesz egy levelet kiküldeni és máris rohannak vásárolni.

Aztán az is lehet, hogy jön egy cég és pár millióért megveszi tőle a domaint, a honlapot, az ügyféladatbázist.
Nem tudni előre.


Mennyi időbe telt?

A domain 8 hónapig volt elfelejtve, sodródott magányosan az Interneten.  Napi 1 óra munkával 3 hét alatt elkészült ez az oldal. Onnantól kezdve jön a pihenés. A bazirgáló honlap automatikusan mûködik.


 

Az ötlet elhalt.

http://www.alommatrac.hu/

A tulajdonos álma volt, hogy készít egy honlapot, ami matracokat értékesít. Õ mint viszonteladó kapja a jutalékot a matracboltoktól.
Elsőként a matracboltokat kezdett el keresni, de mindenhol elutasítást kapott. Volt ahol bevágták előtte az ajtót, ezért idővel a lelkesedése csökkent. Aztán egy hideg téli napon végül teljesen feladta a tervét. A motviáció eltûnt.

 Pedig csak rossz irányból közelített. Amíg nem volt semmi más az erszényében csak tervek, nem álltak vele szóba a matrac forgalmazók. Előtte is sejtette, hogy nehéz lesz, de akkor még nem tudta. Azt hitte ráér majd honlapot építeni, ha már megvannak a beszállítók.

Aztán ezt a levél sorozatot olvasva rájött, hogy nem ezt kell tennie. Úgy döntött, hogy belevág és felépít egy egyszerû oldalt a matracokról. Eleinte csak egy oldalt csinált és eldöntötte, hogy hetente egy újabb írással bővíti a honlapját.

Így 3-4 hónap múlva már duzzadt a honlapja a cikkektől. Micsoda boldogság volt, amikor elkezdtek áramlani az matrac iránt érdeklődő ember az oldalra. Ahogy ígértük jöttek is a megkeresések,  hogy hol tudnának ilyen és olyen matracot találni. Megjelentek az első potenciális vevők.

Ezekkel a vevőkkel már nem csak beszállítókat tudott szerezni, de ő diktálta a feltételeket is.


Az oldal a következő eredményekkel dicsekedhet:

 • Pár hónap alatt a cikkek hatására megjelentek a potenciális vevők.
 • A beszállítók ajtajai tágra nyíltak és egyre kedvezőbb feltételeket tudott kialkudni.
 • A honlap egyre komolyabb erőt képvisel a matrac piacon

 

Update: azóta a tulaj tovább fejlődött. Lett egy webáruháza és saját matracok forgalmazásába kezdett. Jelenleg 3 matrac üzlete van Magyarország több városában.

Az ötlet, ami egy igazi sikertörténet! Nem csak megvalósult az az álom, amiért annyit tûrt és szenvedett, de túlnőtte a vágyait. Amikor elindította a domain regisztrációt, nem is gondolta volna,  hogy ez valaha ekkora üzletté cseperedik.

 

Semmi extra dolgot nem csinált. Csak belevágott és csinálta.


Mennyi időbe telt?
Az ötlet 20 hónapig várt a megvalósításra. Hetip pár óra óra munkával 4 hónap alatt elkészült ez az oldal. Megírta a szövegeket, elkészítette a hírlevél feliratkozót és a kapcsolati oldalt. Az oldal minden mást autmatikusan elvégzett helyette.


 

Az utolsó történet.

http://www.webaruhazkeszitok.hu/
Az ötlet arra épült, hogy összegyûjtse azokat a vállalkozásokat, akik webáruház készítéssel foglalkoznak.
A potenciális vásárló megérkezik az oldalra és árajánlatot kér. Az ajánlathoz korlátozott ideig hozzáférhetnek a webáruház készítők. A megrendelő pedig kényelmesen válogat a legjobb ajánlatok között. Furfangos ötlet, mert itt a cégek törik magukat az ügyfélért.

Automatizálás, ez volt a vezérhajó. Automatikusan kezelje az oldal az ajánlatkéréseket és azok eljuttatását a webáruház készítőkhöz. Az ajánlatokat szintén automatikusan dolgozza fel és juttassa el az érdeklődő ügyfélhez. A webáruházak befizetését szintén automatizálni kell, hogy erre se menjen el az idő. Mindent úgy talált ki, hogy 1 ember kényelmesen elbírjon azt oldallal erőfeszítés nélkül.

A terv tetszik, átgondolt, kiforrott ötlet. A megvalósítása nem lehetetlen, de idő és pénz igényes.

Talán pont a pénz igény tartotta vissza a boldog szülőt az ötletgyermek felnevelésétől. Az ötlet megvolt, a 2011 óta, csak épp vastagon lepte a por. És még akkor sem porolta le, amikor végigolvasta ezt az e-mail tanfolyamot. Érlelte az információt.

Végül az győzte meg - elmondása szerint -, hogy ha 1 éve belevágott volna ma már jobban élne.
Arra gondolt, hogy, ha az ötletét egyszerûsítette volna 2011 ben, akkor most már bőven lenne pénze a fullos verzió elkészítésére. Belevágott.

Az oldal jelenleg úgy mûködik, hogy az ajánlatkérést e-mailben kapja meg az oldal tulajdonosa és Õ továbbítja a webáruház készítőknek. Majd az ajánlatokat visszakapja és elküldi az ügyfélnek. Nem teljesen automatizált. Nem épp az, amit eredetileg akart... DE! Már 5 webáruház elkészítésében vett részt közvetítőként. A jutalékát nem tudom, de biztos vagyok, hogy már bánja, hogy nem korábban vágott bele.

 


 

Mit szólsz a tanulsághoz?

Az ötleted érték. Egy valódi kincs, remekmû, mert Te találtad ki. Viszont ha soha nem csinálsz vele semmit, akkor pincébe zártad. Egy sötét, hûvös és barátságtalan helyre. Lassan sorvad el és végül eldobod. Törlődik és ennyi volt.

Inkább kezd el és csináld meg kicsiben. Kezd el és tudd meg, hogy jó e az ötlet. Hamar ki fog derülni és nyugodt szívvel léphetsz tovább.


Miért halogatsz? Miért nem csinálod?

 • Nem tudod hogyan kell?
 • Nem tudod hogy kezdj neki? 
 • Nem tudod, hol tudod megrendelni a bazirgáló honlapot? (kattints ide)
 • Ingyen szeretnéd? Nem akarsz vásárolni?
  (Akkor a következő levél neked szól)


 

"A halogatás az a sír, amibe a lehetőség van eltemetve."

 Marie Clarence

"A halogatás egyszerűen ostobaság. Holnap ugyanúgy döntened kell, akkor miért ne tennéd meg már ma? Azt hiszed, holnap bölcsebb leszel, mint ma? Azt hiszed, holnap elevenebb leszel? Hogy holnap fiatalabb vagy frissebb leszel, mint ma? Holnap csak öregebb leszel, a bátorságod is kevesebb...

...holnapra tapasztaltabb leszel, és még több kifogást találsz. Holnapra a halál egy nappal közelebb ér hozzád, és ettől csak még jobban megijedsz, még tétovább leszel. Soha ne halogass. Döntsd el végre, mit akarsz. "

Osho: Halogatás

Ha találtál valami hasznosat a cikkben, nyomj egy tetszik gombot:

mennyire vagy ügyes domaines?

Kérlek írj egy köszönömöt, ha tetszett!

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Mi ez, hova kerültem?

A domainflotta.hu honlap tudásbázisát nézed éppen. Rengeteg leírást és szoftveres segítséget adunk, amivel megnövelheted a forgalmad. Vagy épp megvalósíthatod az ötleted.
domain tárhely regisztrációEzeket már olvastad?Dropbox használata és telepítése

Régóta ismerem ezt a szolgáltatást, azonban csak pár hónap...

Megnézte: 122925 ember
8 trükk amivel meghódítod a YouTube csúcsát

Ehhez elõször kicsit vissza kell ugranunk az idõben 2005-be, amikor is a&nbs...

Megnézte: 65222 ember
Fejléc elõhívása különbözõ levelezõben

E-mail fejlécek megjelenítése - felhasználói segédlet - Tartalomjegyzék E-mail fejl...

Megnézte: 33108 ember
Levelezés saját domain névvel - Gmailen keresztül

Ez az információ már elavult. A Google megszüntette a Gmail összek&ou...

Megnézte: 32880 ember
Domain átirányítás = Google büntetés

 Sokan nem tudják, pedig létfontosságú:A Google bünteti a duplikált tartalmakat. Így a...

Megnézte: 24462 ember
Hogyan tudok html kódot beilleszteni az oldalamba?

 Mire jó?Nagyon sok olyan eset van, amikor be kell illeszteni egy html kódot az oldalba. Ez...

Megnézte: 20736 ember
Értékes domain nevek 5300 Ft/db.

 Van egy folyamatosan bõvülõ listám olyan domain nevekrõl, amik garantáltan értékeseb...

Megnézte: 20067 ember
Regisztráció tematikus katalógusokba

Linkgyûjtemény | Tematikus Linkek | Link regisztrációA linkgyûjteményekbe és te...

Megnézte: 18936 ember
Adwords kupon ingyen

Használj kupon kódokat, hogy teszteld az elsõ kampányod sikerét. ...

Megnézte: 17468 ember
Mit jelent a Google Barát Tárhelyek kifejezés?

Mi Az a Google Barát Tárhely? Tudni akarod mi a különbség 2 tökéletesen optimalizált honl...

Megnézte: 15152 ember