+36 30 355 0880

0-24 Tudástár

Témakörök:Új ügyfeleknek
Meglévő ügyfeleknek


Önmüködő honlap
ÉrdekességekTalálj meg minket a Google+-on

Domaint Tippek, Domain ötletek
Egyszerűen kitűnő. Végre egy szolgáltató aki nem csak kullog az igények előtt, hanem minőségi szolgáltatást teremt
Domain Regisztráció
Date published: 10/31/2012
5 / 5 stars

Tömeges domain ellenőrzés és a 3 kincset érő módszer
Jó domain nevet találni nehéz, de leginkább fárasztó folyamat.

Rengeteg idő megy el azzal is, hogy ötletelj és egy listát készíts azokról a nevekről, amiket elnyerték a tetszésed. A hagyományos változatban fogsz egy tollat, egy papírt és elkezded írni a listát. A modernebbek már gépre rögzítik az ötleteket, hogy aztán ne kelljen újból begépelni azokat.

A legfárasztóbb rész viszont csak ezután jön. Meg kell tudnod, hogy melyik domain név szabad. Látni fogod, hogy hasonlóan gondolkodnak az emberek így biztos, hogy a lehetséges befutók között számtalan foglalt domain lesz.

 

Domain foglaltság ellenőrzés

Régen ez több, mint fárasztó folyamat volt. Ha felmentél a hivatalos  Domain.hu, domain ellenőrző oldalára, akkor oda csak egyesével tudtad beírni a domain neveket. Márpedig ha elvégezted a házifeladatot, akkor legalább 20-30 nevet készülsz ellenőrizni.

Az ellenőrzés során azt tudod meg, hogy melyik domain név az, ami szabad és regisztrálhatod magadnak. Persze ezzel még nem ért véget a problémád, hiszen ami .hu végződéssel foglalt, az .com vagy .eu tartományban szabad.

A cikkben most nem térek ki arra, hogyan érdemes domain neveket választanod, de ha még nem olvastad, akkor van erről több írásunk is.
Így találhatsz jó domain neveket:

 

Hogyan lehet több domaint egyszerre ellenőrizni?

Ott tartunk, hogy van egy szép domain név listád és szeretnéd tudni, hogy  melyik lehet a Tied. Mivel igényes vevő vagy, ezért azt is tudni szeretnéd, hogy ezek a domain nevek .com és .eu végződéssel regisztrálhatóak vagy sem.

20 domain név esetén 3 végződéssel (.hu, .com, .eu) már 60 domain nevet kell ellenőrizni, ami kézzel komoly kihívás lenne. Ezért leprogramoztunk neked egy olyan szoftvert, amivel ezeket a domain neveket egyetlen gombnyomással ellenőrizheted.

 

1. lépés

Menj fel a DomainFlotta.hu főoldalára és az ott található ellenőrző ablakba másold be a domain neveket. Minden domain nevet új sorba írj. Valószínűleg a listádat is így írtad, ezért csak egyszerűen be kell másolnod.

Domain ellenőrző

 

2. Lépés 

Kattints a Domain - Ellenőrzés gombra és a szoftver másodpercek alatt kidobja az eredményt. Nem hiszed? Próbáld ki.

 

Domain ellenőrző


Ha a technikai része érdekel, akkor elárulom a titkot. De ne mondd el senkinek :) Ajax -ot használunk, így párhuzamosan több szálon kérdezzük le a domain nevek foglaltságát. Mire elolvasod, hogy az első két domain név szabad-e, addigra a szoftver az összeset ellenőrzi (hatalmas köszönet a programozónak).

 

3. Lépés

Már hallom is ahogy ujjongsz látva a keresés eredményét. Alaposan nézd végig, hogy melyik domain nevek szabadok és mik azok, amik már foglaltak. Sőt, ha van olyan, aminek megörültél, akkor azonnal foglald le. Akár nálunk is.

A domain név foglalása egyszerű. Van egy ki négyzet a domain név mögött. Oda teszel egy pipát és az oldal alján azonnal foglalhatsz.

Minden foglalt domain nevet azonnal védünk, hogy más ne tudja megszerezni. Sőt akár azonnal bankkártyával is kifizetheted. Nincs rosszabb mint várakozni.

 

Domain ellenőrző

 

Mire használhatod még a gyors domain ellenőrzőt?

Akár arra is, hogy rengeteg pénzt keress. Persze nem fogsz ezzel felkerülni a Forbes listájára, de megdobja az életszínvonalad.

 A legtöbb domain nevet ugyanis nem azért foglalják le, mert honlapot építenek mögé. A legtöbb domain név azért foglalt, mert várják, hogy valaki megvásárolja azokat.

A jó domain nevek igen kapósak. Több olyan üzletben is segédkeztünk, ahol egy 2.200 Ft ért vásárolt domain nevet adtak el több 100.000 Ft -ért. Viszont vannak olyanok, akik nagyüzemben csinálják és csak pár tízezer forintot keresnek egy domain néven, de abból sokat adnak el egy hónapban.

A gyors domain ellenőrző segítségével pedig könnyen találhatsz olyan hazai és nemzetközi domaineket, amikre előbb utóbb jelentkezni fog a vevő.

 

Honnan tudhatom, hogy melyik domain ér sokat?

Hallottál a kulcsszavas domain nevekről? Azt mondják sokat érnek, mert ezt írják az emeberek a Google keresőbe. Ebben sok igazság van. Ezért is csináltunk egy olyan szoftvert, ami egy adott kulcsszó alapján megmondja, hogy mire keresnek még az emberek.

Hatékony módszer az is, hogy megnézed, mik azok a domain nevek, amikért sokat fizettek különböző domain aukciós oldalakon.

A pompás az egészben, hogy így nem csak azt tudod meg, hogy a domain keresett. De azt is, hogy mennyit ér a piacon.

 

4. Kincset érő aukciós oldalak

A domain aukciós oldalakon általában .com domaineket adnak el. Így ha ezeket a domain neveket szabadnak találod .eu végződéssel, akkor jó eséllyel találsz magadnak vevőt a domainre. Csak türelem kell hozzá.

Az is előfordul, hogy egy olyan cégnévről vagy márkáról szól a domain, ami idővel hozzánk is elér. Az Aldi pl így vett 2 Milliért magyar domain nevet. Más lefoglalta a bluemobile.hu -t. Elkéstek. Bár a legjobban az fb.com tulaja járhatott a 8,5M $ vételárral. Egy domain eladás és az életben nincs több gondod.

Másik okos megoldás az, amikor a domain egy kifejezés és azt magyarosítod. Pl.: rentacabin.com. Ha külföldön keresett kifejezés, esélyes hogy nálunk is az lesz.

Összegyűjtöttem neked pár oldalt, ahol kincsekre bukkanhatsz:

 

5. Aranyat találni a hírekben

Ha figyeled a híreket, akkor sok érdekességre bukkanhatsz. Vannak új találmányok, új startupok, amik most készülnek meghódítani a világot. A neveik idővel közismertek lesznek és .hu végződéssel is sokat fognak érni.

Ezért ha hallasz egy hírt egy feltörekvő cégről, eszközről vagy szolgáltatásról, akkor csapj le rá azonnal. Ha Te nem teszed meg, majd megveszi más.

Hidd el, szuper érzés, amikor eladod a 2.200 Ft ért vásárolt domain neved 480.000 Ft ért. Megvan a pénz a nyaralásra :)

 

Összefoglaló:

Mielőtt új netes vállalkozást indítasz készíts listát a szóba jöhető domain nevekről. A listát célszerű számítógépen vezetni, mert így egyszerűen átmásolhatod azt a DomainFlotta domain ellenőrzőjébe.

A szoftverrel másodpercek alatt ellenőrizheted, hogy melyik domain lehet a Tied  .hu, .com vagy .eu végződéssel.

A szabad domain neveket akár azonnal foglalhatod nálunk vagy máshol.

A gyors domain ellenőrzőt arra is használhatod, hogy olyan domain neveket találj, amiket idővel szemtelenül magas haszonnal tudsz továbbadni. Ilyen domain neveket a külföldi aukciós oldalakon találhatsz. Ezeket szintén tömegesen tudod ellenőrizni. Kényelmesen és gyorsan.

Ha olyan domaineket találsz, amik angol kifejezések , akkor csak fogod a külföldi domain neveket és bemásolod a Google Translate -be és máris megvan a magyar megfelelőjük.

Ennyi lett volna :)

 

Mosolygós napot és jó domain vadászatot kívánok.

Ha tetszett a cikk, akkor egy köszönőmtől is szebb lesz a napom. A kérdéseket pedig imádom. Írj nyugodtan ide a cikk alá.

Ha találtál valami hasznosat a cikkben, nyomj egy tetszik gombot:

mennyire vagy ügyes domaines?

Kérlek írj egy köszönömöt, ha tetszett!

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Mi ez, hova kerültem?

A domainflotta.hu honlap tudásbázisát nézed éppen. Rengeteg leírást és szoftveres segítséget adunk, amivel megnövelheted a forgalmad. Vagy épp megvalósíthatod az ötleted.
domain tárhely regisztrációEzeket már olvastad?Dropbox használata és telepítése

Régóta ismerem ezt a szolgáltatást, azonban csak pár hónap...

Megnézte: 123867 ember
8 trükk amivel meghódítod a YouTube csúcsát

Ehhez elõször kicsit vissza kell ugranunk az idõben 2005-be, amikor is a&nbs...

Megnézte: 65955 ember
Fejléc elõhívása különbözõ levelezõben

E-mail fejlécek megjelenítése - felhasználói segédlet - Tartalomjegyzék E-mail fejl...

Megnézte: 33616 ember
Levelezés saját domain névvel - Gmailen keresztül

Ez az információ már elavult. A Google megszüntette a Gmail összek&ou...

Megnézte: 33371 ember
Mennyi idõ alatt készül el a .hu domain nevem?

A leggyakoribb eset Az új domain szabályzat szerint 4 munkanap alatt elbírálják a doma...

Megnézte: 30784 ember
A hely biztonsági tanúsítványa lejárt vagy A webhely tanúsítványa hibás.

Ez a "hibaüzenetet" a böngészõd írja ki, amikor megpróbálsz belépni a webes leve...

Megnézte: 29046 ember
Domain átirányítás = Google büntetés

 Sokan nem tudják, pedig létfontosságú:A Google bünteti a duplikált tartalmakat. Így a...

Megnézte: 24960 ember
Hogyan tudom rendezni az anyagiakat?

A rendelés díjának befizetésérõl:A rendelésed rögzítésekor küldünk e-mailben egy prof...

Megnézte: 24810 ember
Hogyan tudom elolvasni a leveleimet?

  Böngészõ segítségével Hogyan? A következõ webcímre látogass el e...

Megnézte: 24124 ember
Domain átirányítás

Domain nevet csak ip címre vagy dns címekre lehet irányítani. Az ip cím formátuma: 127.0.0....

Megnézte: 24123 ember